АНАЛИЗАТОРЫ КАЧЕСТВА МОЛОКА

ЛАБОРАТОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ

ВЕТЕРИНАРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ

ОБОРУДОВАНИЕ ДЛЯ ЖИВОТНОВОДСТВА

КОНТАКТНЫЙ ТЕЛЕФОН:   +38 (044) 406-38-78
                                                   +38 (044) 451-62-55
                                                   +38 (044) 587-82-20
                                                  моб. (050) 356-12-16
                                                   

«« Назад к списку

Центр експертиз «ТЕСТ» визнав небезпечними для вживання молокопродукти із дніпропетровських базарів
 

Центр експертиз «ТЕСТ» провів дослідження ряду зразків домашнього молока та сиру із базарів Дніпропетровська та виявив, що всі вони є небезпечними для вживання у сирому вигляді. Про це організація повідомляє на своєму сайті.



Центр експертиз «ТЕСТ» провів дослідження ряду зразків домашнього молока та сиру із базарів Дніпропетровська та виявив, що всі вони є небезпечними для вживання у сирому вигляді. Про це організація повідомляє на своєму сайті.

Продовжуючи дослідження домашніх молочних продуктів у регіонах України Центр експертиз «ТЕСТ» закупив на базарах Дніпропетровська по 4 зразки молока та сиру. В цілому результати експертизи виявилися невтішними.

Зокрема, виявилося, що молоко в Дніпропетровську має дійсно «домашню» жирність —4-5,5%, а в одному випадку — 7,2%. Але цей «плюс» домашнього молока нівелювали його «мінуси». Так, у всіх зразках було виявлено кишкову паличку та зафіксовано перевищення по МАФАМ (показник, що відображає загальну мікробну забрудненість). Це означає, що такий продукт небезпечний при вживанні в сирому вигляді.

У всіх чотирьох зразках дослідженого сиру присутня кишкова паличка, що може становити небезпеку для здоров’я споживача. Адже домашній сир купують частіше не для приготування страв з термічною обробкою (вареників, сирників, запіканок і т.д.), а для споживання у сирому вигляді. Що стосується жирності, то тільки в одного сиру вона була низькою — 4,9%. Для порівняння: найбільш поширена жирність магазинного сиру — 9%. Три інших зразки сиру мають прийнятну як для домашнього сиру жирність —11,2-14%.

Кислотність сиру дуже низька — 75-93°Т (градуси Тернера) при нормі для магазинного сиру 170-250°Т. З урахуванням того, що сир при цьому містив достатню кількість молочнокислих бактерій, можна припустити, що в молоко внесли закваску, наприклад, трохи сметани або кефіру, але не витримали його достатню кількість часу.

Як заявив нещодавно міністр сільського господарства Микола Присяжнюк, якість молока, яке виробляється у присадибних господарствах останнім часом підвищується і держава, в свою чергу, докладає зусиль для того, щоб молоко із базарів було безпечним для споживачів.

milkua.Info

 
Версия для печати

 
Главная | О нас | Продукция | Услуги | Контакты | Полезная информация

    © 2010 ИКФ АГРОСЕРВИС •